Experienta de a fi terorist





Dornica sa fie in pas cu ultimele fite din lume, Fabrica, asa darapanata cum o stiti, a incercat sa reproduca in laborator feelingul de terorist. Iata ce a iesit:


Descrierea experimentului:

Se ia un nimeni oarecare, cu perspective zero, prezent si trecut pe minus (eventual cu cativa ani de "facultate") si cu un vag filon paranoic (evreii, conspiratia masonica mondiala sau vecinii sunt de vina pentru tot raul de pe lume). Se spala bine-bine pe creier (detergentul nu conteaza, important e sa se intample intr-o tabara cu barbosi), spunandu-i-se ca este ales pentru o cauza nobila (evident, orice cauza i se va parea nobila din moment ce el nu are niciuna), ca de exemplu: sa instaureze dictatura barbosilor, sa elibereze teritorii pe care se cearta mai multa lume, sa nu-si ia medicatia la timp s.a.m.d.
Dupa spalare se parfumeaza cu naftalina si este trimis in lume, sa-si gaseasca rostul. Aici, realizarea personala poate sa difere in functie de talent si pregatire. Desigur, daca nu reusesti sa te avanti cu avionul in vreo cladire, daca nu te duce mintea macar sa ascunzi explozibil in tocul pantofului la imbarcare, nu-ti ramane decat sa te folosesti de AK-ul de la antrenamente. Da, este o varianta banala, ca sa nu spunem jalnica, dar este singura care ti-a ramas.*  Important este sa nu tragi chiar la intamplare, ca sa dai un sens actiunii tale. De exemplu, tragi in oamenii imbracati in rosu, in cei care au chelie, in cei care se scobesc in nas ori in cei care deseneaza. Preferabil e sa prinzi cat mai multi de acelasi fel, pana te prinde si pe tine in vizor lunetistul. Si gata.
Totusi, inainte sa se lase cortina, intrezaresti o realitate alternativa: un job, o familie, rasul copilului tau, concediul din vara, manifestatia de solidaritate de pe strazi... Un sentiment naspa se insinueaza: "Terrorism sucks!"
Fabrica de Experiente conchide ca aceasta nu este o experienta recomandabila. Ganditi-va, mai degraba, la horror-ul clasic. Luati o drujba si mergeti la casa dvs. de vacanta din padure. Sau puteti fi fetita care iese din put si din televizor in "The Ring". Astea da roluri!


* mai jos de atat nu poate fi decat sa devii politician in Romania, sa bagi mana pana la cot in banul public si sa astepti sa te prinda DNA. Dar vorbim deja de un terorism de mahala, de lunga durata, plicticos, care nu are nimic eroic - nici macar nu esti pasibil de pedeapsa capitala!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu